Flinke vechtpartij tussen fans van FC Emmen en SC Heerenveen

Supporters van FC Emmen met een spandoek voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen
Supporters van FC Emmen met een spandoek voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Het is afgelopen zondag tot een confrontatie gekomen tussen supporters van FC Emmen en SC Heerenveen. Na afloop van het onderlinge duel aan De Oude Meerdijk ging het mis.

Supporters van FC Emmen zocht SC Heerenveen-fans op, die met tientallen aanwezig waren op de thuisvakken. Zo'n veertig supporters raakten slaags met elkaar op de parkeerplaats. De politie moest de groepen uiteen drijven met honden en gebruikte ook de wapenstok, waarbij flinke klappen vielen.

Er zijn geen aanhoudingen verricht of boetes uitgedeeld, maar de betrokken partijen stellen wel een onderzoek in. Manager veiligheidszaken van FC Emmen Johan Boers baalt ontzettend. "Dat ging er inderdaad niet heel vriendelijk aan toe. Ik begrijp het ook niet, dit past helemaal niet bij Emmen", zegt hij in het Dagblad van het Noorden.

Boers bevestigt dat er veel SC Heerenveen-fans in de thuisvakken zaten. "Het uitvak met 375 plaatsen was al binnen een paar minuten uitverkocht, begreep ik. Supporters van Heerenveen hebben kaarten weten te bemachtigen voor andere plekken. Toen we dat voor de wedstrijd doorkregen, hebben we die allemaal tegen het gastenvak 14 geplaatst, met een rij stewards en beveiligers ernaast."

De manager veiligheidszaken meent dat het niet helemaal te voorkomen is, ondanks combiregelingen en een clubkaartverplichting. "Normaal gesproken verkopen we ons stadion zo goed als uit met eigen aanhang, dan heb je dit probleem niet", stelt Boers. "Maar in Nederland is het niet heel moeilijk om een account aan te maken om een kaartje te kopen of die van een ander over te kopen. Die van Heerenveen waren op voorhand niet als dusdanig zichtbaar, dan hadden we ze kunnen weigeren, maar je kunt het niet aan hun neus zien hè."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
10 NEC 7 -2 7
11 PEC Zwolle 7 -5 7
12 Vitesse 7 -5 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
Bekijk de hele stand