Flinke vechtpartij tussen fans van FC Emmen en SC Heerenveen

Supporters van FC Emmen met een spandoek voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen
Supporters van FC Emmen met een spandoek voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Het is afgelopen zondag tot een confrontatie gekomen tussen supporters van FC Emmen en SC Heerenveen. Na afloop van het onderlinge duel aan De Oude Meerdijk ging het mis.

Supporters van FC Emmen zocht SC Heerenveen-fans op, die met tientallen aanwezig waren op de thuisvakken. Zo'n veertig supporters raakten slaags met elkaar op de parkeerplaats. De politie moest de groepen uiteen drijven met honden en gebruikte ook de wapenstok, waarbij flinke klappen vielen.

Er zijn geen aanhoudingen verricht of boetes uitgedeeld, maar de betrokken partijen stellen wel een onderzoek in. Manager veiligheidszaken van FC Emmen Johan Boers baalt ontzettend. "Dat ging er inderdaad niet heel vriendelijk aan toe. Ik begrijp het ook niet, dit past helemaal niet bij Emmen", zegt hij in het Dagblad van het Noorden.

Boers bevestigt dat er veel SC Heerenveen-fans in de thuisvakken zaten. "Het uitvak met 375 plaatsen was al binnen een paar minuten uitverkocht, begreep ik. Supporters van Heerenveen hebben kaarten weten te bemachtigen voor andere plekken. Toen we dat voor de wedstrijd doorkregen, hebben we die allemaal tegen het gastenvak 14 geplaatst, met een rij stewards en beveiligers ernaast."

De manager veiligheidszaken meent dat het niet helemaal te voorkomen is, ondanks combiregelingen en een clubkaartverplichting. "Normaal gesproken verkopen we ons stadion zo goed als uit met eigen aanhang, dan heb je dit probleem niet", stelt Boers. "Maar in Nederland is het niet heel moeilijk om een account aan te maken om een kaartje te kopen of die van een ander over te kopen. Die van Heerenveen waren op voorhand niet als dusdanig zichtbaar, dan hadden we ze kunnen weigeren, maar je kunt het niet aan hun neus zien hè."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand