Finnbogason: "Meest speciale doelpunt in dienst van SC Heerenveen"

Alfred Finnbogason tegen SC Cambuur
Alfred Finnbogason tegen SC Cambuur Foto: © Pro Shots

Zondagmiddag 20 september 2013 was de dag van de eerste Friese derby in veertien jaar tijd. Alfred Finnbogason zal deze wedstrijd niet snel vergeten, want met een subtiel stiftje bezorgde hij zijn ploeg de overwinning.

"Ik weet het nog heel goed", begint de IJslandse spits in de Leeuwarder Courant. "We scoorden een paar seconden nadat zij de 1-1 hadden gemaakt. Ramon Leeuwin zat de hele wedstrijd al in mijn rug en volgde me overal. Als ik er al eens langs kwam dan maakte hij een overtreding, dus ik wist dat hij geobsedeerd was met dat ik niet zou scoren die wedstrijd."

"Maar toen kwam die voorzet van Rajiv van La Parra", herinnert de oud-spits zich. Leeuwin gleed uit en dat maakte dat ik iets meer tijd kreeg en de bal een keertje extra kon raken. Toen zak ik de keeper heel snel uit zijn goal komen en dacht ik bij mezelf dat de beste oplossing zou zijn om ‘m over hem heen te stiften. Mijn meest speciale doelpunt in dienst van SC Heerenveen"

"Je kon de sfeer al voelen toen je op het veld stond. De fans waren heel luid en de Cambuur-fans heel agressief. De wedstrijd was zoveel intenser dan ik had verwacht." De spelers waren voorbereidt door trainer Marco van Basten en zijn staf op het belang van de wedstrijd. "Je wilt niet verliezen van je kleine broertje, maar het is moeilijk om als buitenlandse speler precies de relatie tussen verschillende teams te begrijpen", aldus de oud-spits.

Weet SC Heerenveen zondag te winnen van SC Cambuur? Bij BetCity.nl krijg je dan 3.10x je inzet. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op SC Heerenveen en pak 42 euro winst! Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand