Finnbogason en IJsland sluiten WK af in mineur

In een zinderende voetbalavond heeft IJsland dinsdagavond aan het kortste eind gegrepen in groep D. Door een late 2-1 nederlaag tegen Kroatië eindigen de IJslanders op de laatste plek met een punt uit drie duels. Alfred Finnbogason speelde opnieuw bijna de gehele wedstrijd.

IJsland moest winnen, drong gaandeweg de eerste helft aan en kreeg ineens drie kansen op rij. oud-Heerenvener Finnbogasson schoot naast na een een-tweetje en keeper Kalinic keerde met knappe reddingen de schoten van Gylfi Sigurdsson en Gunnarsson.

Badelj opende de score kort na rust voor Kroatië. Amper een minuut nadat hij van afstand de bal op de lat had geschoten, scoorde hij op aangeven van Pivaric. IJsland was kort daarna twee keer dicht bij de 1-1: Kalinic tikte een kopbal van Ingason over en diezelfde Ingason kopte uit de hoekschop die volgde op de lat.

De 1-1 viel kort na die kansen: na hands van de net ingevallen Lovren benutte Gylfi Sigurdsson de strafschop. Uiteindelijk deed balverlies op het middenveld, kort voor tijd, IJsland de das om. Ivan Perisic kon uithalen en deed dat voortreffelijk.

Vijf minuten voor tijd werd Finnbogason naar de kant gehaald en maakte oud-Heerenvener Albert Gudmundsson zijn debuut op het WK. De 21-jarige PSV'er kon uiteindelijk het verschil ook niet maken.

????Hij valt alsnog!????

Marcos Rojo schiet een voorzet van Gabriel Mercado fraai binnen, 2-1 voor Argentinië!#ARG #nigarg#WorldCup pic.twitter.com/zNkl4Oewpl