Finnbogason en IJsland gaan af tegen Nigeria

IJsland heeft vrijdagavond nagelaten te profiteren van het verlies van groepsgenoot Argentinië. Het land van Finnbogason kon een belangrijke stap richting de achtste finales zetten, maar ging met 2-0 onderuit tegen Nigeria.

Pas na de rust viel het eerste doelpunt in het duel. Oud-VVV'er Ahmed Musa rondde een snelle Nigeriaanse counter op acrobatische wijze af en zette daarmee in de 49e minuut de 1-0 op het scorebord. Even later was het opnieuw Musa die trefzeker was. De Nigeriaanse spits verdubbelde de score in de 75e minuut nadat hij de IJslandse verdediging eruit liep en de bal na de keeper te passeren hoog in het vijandelijke doel schoot.

Finnbogason beschikte tegen de Nigerianen over een basisplek, maar kon in de wedstrijd geen vervolg geven aan zijn met een doelpunt bekroonde WK-debuut tegen Argentinië. De voormalig SC Heerenveen-spits was grotendeels onzichtbaar. Desondanks maakte de Finnbogason in de Volgograd Arena de gehele negentig minuten vol.