Finnbogason dankbaar: ''Het was als een droom bij SC Heerenveen''

Alfred Finnbogason stond tussen 2012 en 2014 bij SC Heerenveen, maar staat nog altijd in de geschiedenisboeken van de Friese club. De spits van FC Augsburg is SC Heerenveen ook nog niet vergeten.

"Ik volg SC Heerenveen nog altijd en krijg notificaties als ze spelen", vertelt de IJslander in gesprek met SC Heerenveen TV. "Ik ken niet zoveel spelers meer, want dat verandert met de jaren bij SC Heerenveen. Maar ik ken nog steeds veel mensen bij de club en blijf ze volgen, ook al ken ik de spelers niet meer persoonlijk."

Finnbogason is met 53 Eredivisie-doelpunten de topscorer aller tijden van SC Heerenveen. "Natuurlijk ben ik daar heel erg trots op om als speler uit het buitenland mijn stempel te drukken bij een club als SC Heerenveen, waar veel grote spitsen hebben gespeeld. Ik kan alleen maar positief zijn over mijn tijd bij SC Heerenveen", aldus de IJslander, die genoot van zijn tijd in Friesland.

"Het was als een droom en destijds voelde het heel normaal om elke wedstrijd te scoren, maar toen ik later moeilijkere jaren had en moeite had met scoren, dacht ik terug aan die tijd", geeft hij aan. "Het klikte gewoon en het was heel positief allemaal, ook met behulp van teamgenoten. Ik heb met erg goede spelers gespeeld bij SC Heerenveen."

???? ???????????????????????????????????????????? ????????????... @A_Finnbogason

? 19:00 uur > @ESPNnl 3#scHeerenveen pic.twitter.com/iWGVVmZrTk

— sc Heerenveen (@scHeerenveen) September 2, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand