Feyenoord schrikt van wederopstanding: ''Een krankzinnig einde''

SC Heerenveen verloor gisteren van Feyenoord en Jens Toornstra was de gevierde man bij de uitploeg. De middenvelder scoorde twee doelpunten. Desondanks was hij niet echt tevreden na het laatste fluitsignaal.

Feyenoord kwam al vroeg in de tweede helft op een 0-4 voorsprong, maar het werd nog wel spannend voor de Rotterdammers. De Friezen wisten namelijk drie doelpunten te maken, waardoor het 3-4 werd en de club weer vertrouwen kreeg. Yassin Ayoub zorgde uiteindelijk voor de genadeklap, maar Toornstra baalde ervan dat de ploeg het nog zo moeilijk kreeg.

''Een krankzinnig einde van de wedstrijd", beaamde Toornstra tegenover het ANP. ''Tot aan de zeventigste minuut was er voor ons niks aan de hand. We speelden heel goed en konden steeds de vrije man vinden. Onze voorsprong van 4-0 was terecht. Maar dan moet je zo'n marge natuurlijk wel vasthouden.''

Volgens hem kwamen de tegendoelpunten vooral doordat de Rotterdammers te gemakzuchtig werden. ''We werden slordig, we gingen een beetje overdrijven in ons veldspel en lieten daardoor Heerenveen terug in de wedstrijd komen. Dit had ons niet mogen gebeuren. Onze terugval zal de komende dagen nog wel even blijven hangen. Dat is jammer. Bij mij overheerst toch vooral het gevoel dat we hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen."