Feyenoord kijkt rond: ''Jansen van SC Heerenveen is te onervaren''

Dennis van Eersel van RTV Rijnmond denkt dat Wim Jonk een goede kans maakt om de nieuwe trainer van Feyenoord te worden. Dinsdag werd bekend dat Dick Advocaat na dit seizoen stopt als trainer van de Rotterdammers.

"Een echte Cruijff-adept dat zie je in het spel van Volendam terug. Arnesen is gecharmeerd van hem. Ook vanwege de Antonucci-deal die kwam tot stand vanwege het contract wat er is. Die staat hoog op het lijstje", zo zegt Van Eersel bij de FC Rijnmond Podcast. "En toch inderdaad ook John Dahl Tomasson. Feyenoord-speler geweest en heeft een stroeve start gehad als trainer."

"Bij Malmö is hij kampioen geworden. Ik heb mijn twijfels of hij nu de juiste man is voor Feyenoord", vervolgt Van Eersel. Collega Ruud van Os kijkt naar andere trainers in de Eredivisie. "Letsch doet het heel goed met Vitesse. Bij FC Twente heb je Ron Jans. Zou hij dan een goede kandidaat zijn om Advocaat op te volgen? Ik denk dat het een hele goede trainer is. Johnny Jansen van SC Heerenveen is te onervaren."

"Arne Slot van AZ zou ik nog wel een goede optie vinden. Of Danny Buijs van FC Groningen", aldus Van Os. Sparta-trainer Henk Fraser, die ook wordt genoemd, gaat het volgens Van Eersel niet doen. "Ik denk niet dat hij het gaat doen na het akkefietje met Stanley Brard. Een aantal mensen in de organisatie zitten niet op hem te wachten."

Lees meer: