Ferry de Haan vreest: "Positie op de ranglijst belooft weinig goeds"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen Vrouwen won afgelopen weekend in het Abe Lenstra Stadion met 2-1 van Ajax Vrouwen. Toch staan de Friezinnen nog altijd op een plek onderin het rechterrijtje van de Eredivisie en blijven de uitdagingen onveranderd groot voor Heerenveen. Volgend seizoen wordt namelijk de promotie-degradatieregeling ingevoerd in de Eredivisie Vrouwen.

"Onze positie op de ranglijst belooft weinig goeds", begint algemeen directeur Ferry de Haan tegen de Leeuwarder Courant. "We hebben een gezonde ambitie om richting middenmoot te groeien, maar om dat doel te bereiken moeten de inkomsten omhoog."

Vorige week klonk de roep om hogere salarissen vanuit de vrouweneredivisie. De Haan is duidelijk: "De betalingen dienen gerelateerd te worden aan de inkomsten. Als we nieuw commercieel geld aanboren, dan groeien de mogelijkheden."

Volgens vertrekkend SC Heerenveen Vrouwen-trainer Hans Schrijver lijkt die uitdaging niet onhaalbaar. "Het vrouwenvoetbal heeft een hele positieve uitstraling. Het heeft me echt gepakt de afgelopen twee jaar. Als je een beetje commercieel bent ingesteld, dan kun je echt wel sponsors vinden."

Volgens Schrijver moet de KNVB een voortrekkersrol moeten spelen. "De KNVB laat het helaas aan de clubs over. Terwijl zelfs bondscoach Andries Jonker zegt dat ontwikkeling in alle regio’s essentieel is voor de groei van het vrouwenvoetbal", aldus Schrijver.

Lees meer:
0 reacties