Ferry de Haan over drietal: "Hebben geen kwetsende dingen geschreven"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Orange Pictures

Anas Tahiri en Osame Sahraoui plaatsten deze week berichten op hun Instagram, verwijzend naar het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Beide spelers van SC Heerenveen gebruikten de leus 'Van de rivier tot aan de zee, Palestina zal vrij zijn'. Die leus is erg omstreden.

Algemeen directeur Ferry de Haan heeft de berichten gelezen, net als die van Ion Nicolaescu. De oud-spits van het Israëlische Beitar Jerusalem sprak zich uit tegen terrorisme. De Haan: "Tahiri en Sahraoui hebben bij ons aangegeven dat ze hun steun uitspraken aan de onschuldige Palestijnse bevolking. Nicolaescu stelde met zijn bericht zich neutraal op", zegt hij in de Leeuwarder Courant.

In Duitsland kwamen Anwar El Ghazi en Noussair Mazraoui in de problemen bij hun clubs vanwege de pro-Palestina berichten. Zij gebruikten dezelfde leus als Tahiri en Sahraoui. El Ghazi werd zelfs op non-actief gesteld. De Duitse politiek eist het ontslag van Mazraoui bij Bayern München.

Bij SC Heerenveen is daar geen sprake van. De Haan: "Wij vinden dat iedereen zijn of haar mening en politieke voorkeur moet kunnen uiten. Natuurlijk zonder dat daarbij afbreuk wordt gedaan aan de vreselijke situatie in Gaza, of dat er steun wordt uitgesproken aan een terroristische organisatie."

"Daarvan was geen enkele sprake bij de berichten van Tahiri, Sahraoui en Nicolaescu. Zij hebben geen kwetsende dingen geschreven. Maar bovenal moet je in zo’n situatie het gesprek blijven voeren. Dat is met deze jongens ook gebeurd. Met wederzijds begrip en zonder verwijten naar elkaar", aldus De Haan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand