Ferry de Haan moet vaart maken: "De dossiers blijven maar liggen"

Algemeen directeur Ferry de Haan heeft een aantal interessante weken en maanden voor de boeg bij SC Heerenveen. Een aantal belangrijke posities moeten nog worden ingevuld bij de Friese club, en ook een aantal grote dossiers liggen nog op tafel, ziet ook clubwatcher Roelof de Vries.

"Ferry de Haan heeft een belangrijke taak voor zich. Er is wat gaande en er moet echt wat gaan gebeuren", zegt De Vries bij de Sportcast. "We hebben het al vaker gehad over de dossiers van Ferry de Haan. Die dossiers liggen er nog altijd, en het worden er nog meer."

De clubwatcher gaat verder: "Er moet nu ook een nieuwe trainer gekozen worden. Er moet nog een nieuwe hoofd jeugdopleidingen komen, een nieuwe hoofdsponsor..." De Sportcast werd maandag opgenomen. Op woensdag werd bekend dat Bote Talsma van Ajax de nieuwe hoofd jeugdopleidingen gaat worden.

De Vries vervolgt: "Komt er nou wel of niet een technisch manager, of een technisch directeur die De Haan ondersteunen kan. Die signalen zijn er wel, maar er is nog geen manager of directeur. Dat zijn dus best wel wat dossiers, en het blijft maar liggen."

"Er worden niet echt knopen doorgehakt", ziet De Vries. "Er moet een keer een beslissing genomen worden. Ik heb het gevoel dat het steeds naar voren wordt geschoven, en die geluiden krijg ik ook binnen de club. Riemer van der Velde zei altijd: eerst het plan, dan de man."

"Ze zijn ook bezig met de jeugdopleiding om een plan te schrijven, en daar komt uiteindelijk een persoon die leiding gaat geven. Dat moet ook zorgvuldig gebeuren, maar we zijn al weer een tijdje verder. Die positie mag toch ook wel een keer ingevuld gaan worden", aldus Roelof de Vries. Zoals eerder beschreven, zal Bote Talsma de nieuwe hoofd jeugdopleiding gaan worden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand