Ferry de Haan maakt duidelijk: "We moeten hem wel de tijd geven"

Ferry de Haan is druk aan het overleggen via de telefoon
Ferry de Haan is druk aan het overleggen via de telefoon Foto: © Pro Shots

Charlie Webster is deze zomer overgekomen van Chelsea. Via de nieuwe hoofdscout van SC Heerenveen, Kenneth Zandvliet, kwamen de Friezen de middenvelder op het spoor. Zandvliet was bij Chelsea de afgelopen jaren, als internationaal scout, verantwoordelijk voor het scouten van jonge spelers in Europa.

Algemeen directeur Ferry de Haan legt de komst van Webster uit: "Kenneth komt van Chelsea en die noemde de naam van Webster al", zo vertelt De Haan in gesprek met Omrop Fryslân. "Toen zijn we zelf ook gaan kijken en dan zie je dat hij voor ons absoluut een interessant profiel heeft."

De Haan gaat verder: "Zes weken geleden was hij bij ons op de club en toen hebben we een presentatie gegeven en daarna wilde hij nog maar één ding en dat was naar Heerenveen." Webster maakte maandagavond tegen FC Wolvega zijn officieuze debuut voor SC Heerenveen, dat met 0-14 won. De huurling scoorde niet.

De Haan: "Hij deed het in een eerste oefenwedstrijd heel behoorlijk, al had hij wel minstens twee keer moeten scoren. Hij moet even wennen, maar je ziet wel dat hij het spelletje begrijpt, maar we moeten hem wel de tijd geven", aldus De Haan.

Lees meer:
0 reacties