Ferry de Haan krijgt transfertips: ''Een fenomenale voetballer''

Met de komst van Ferry de Haan als technisch manager is één van de verwachtingen dat SC Heerenveen weer vaker talenten uit de Keuken Kampioen Divisie gaat halen. De Haan heeft de afgelopen jaren tenslotte goed gezien wat voor talent er rondloopt.

Supporter Wim Anker hebben bij Radio Camataru alvast een paar interessante spelers genoemd voor De Haan. "Wij kijken altijd naar die Keuken Kampioen Divisie, want Heerenveen haalde vroeger daar altijd - schrik niet - mensen als Lurling, Van Nistelrooij, Radomski, Nurmela...", begint Anker. "Ik heb er een paar opgeschreven om het Johnny en Karel wat makkelijker te maken."

"We noemen Joeri Schroijen van MVV, die is verkocht aan Griekenland (tweededivisionist AO Xanthi, red.) maar die moet daar weg. Dat is een fenomenale voetballer", vervolgt Anker. Schroijen is een 30-jarige linksbuiten die voor de winterstop voor negen goals en drie assists in 21 duels in de Keuken Kampioen Divisie. In de Griekse Super League 2 staat de stand na 14 duels op twee goals. 

"De tweede is Mart Remans (foto) van TOP Oss", vervolgt Anker. "Houdt hem in de gaten, dat is een huurling van Roda JC en die heeft een geweldige tweede seizoenshelft gedraaid." Remans is een 22-jarige spits die elf keer scoorde in 27 duels op het tweede niveau van Nederland. Net als Schroijen heeft hij nog een contract tot medio 2022.

Daarnaast loopt er volgens de oudste Anker bij NEC ook nog een interessante aanvaller rond. "Jonathan Okita, die is helemaal bezig aan een tweede jeugd na zijn tijd bij MVV." De 22-jarige Duitser speelt dit seizoen vooral als rechtsbuiten en was in 33 duels goed voor vier goals en vijf assists.

Lees meer: