Ferry de Haan: "Ik het daar met Kees van Wonderen over gehad"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Pro Shots

Algemeen en technisch directeur van SC Heerenveen Ferry de Haan schoof afgelopen zondag aan bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Hem werd gevraagd hoe hij met de situatie van zijn club omgaat. Weliswaar boekten de Friezen dit weekend een overwinning op Vitesse, de club had in oktober zes wedstrijden op rij niet gewonnen.

"Als de resultaten uitblijven, weet je hoe het werkt. Wat nu bij Vitesse speelt, daar hebben wij ook mee te maken", refereert de algemeen directeur en technisch directeur van de Friese club aan de situatie van de club uit Arnhem. Trainer Philip Cocu stapte, na de nederlaag tegen SC Heerenveen, op bij de Arnhemmers.

In oktober besprak de directeur de situatie bij Heerenveen met hoofdtrainer Kees van Wonderen. "We gaan niet zeggen dat we het er nooit over hebben gehad. Ik heb het daar met Kees over gehad. Maar ik heb niet gezegd ‘als we nu verliezen, ben je weg’. Dat niet", aldus De Haan.

Op dit moment staat de club tiende met dertien punten. "Tuurlijk denk je na over een ‘wat als’-scenario. Als de resultaten uitblijven, moet je de vraag stellen of er andere energie moet komen. Maar ik heb niet de overtuiging dat als we een ander neerzetten, dat het dan ineens wel goed zou lopen", zegt De Haan. "Onze selectie was laat compleet en we hebben met blessures te maken gehad. Het voetbal wordt nu wel steeds beter."

Lees meer:
0 reacties