Ferry de Haan: "Hij heeft best wel wat gepresteerd in zijn loopbaan"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Orange Pictures

Vorige week lekte uit dat SC Heerenveen gesproken heeft met oud-Ajax-trainer Maurice Steijn. Algemeen directeur Ferry de Haan sprak met Steijn af in een hotel in Wolvega, en een foto daarvan verscheen online. Baalt de directeur van deze gang van zaken? Helemaal omdat het vertrek van Kees van Wonderen nog niet bekend was.

"Dat wij met Maurice om tafel hebben gezeten, was voor ons geen groot geheim", zegt De Haan tegen het Algemeen Dagblad. "Kees wist ook dat wij met andere trainers zouden gaan spreken. Dat het vervolgens uitlekt, is knullig en mogen we alleen onszelf aanrekenen."

De Haan vervolgt: "Maar dit betekent niet dat we voortaan nooit meer in een hotel gaan zitten bij dergelijke afspraken. Dit kan net zo goed uitlekken als je bij iemand thuis afspreekt, dan kan ook een fotograaf jou vastleggen. We moeten het bovendien ook niet groter maken dan het is."

Door zijn slechte maanden bij Ajax, heeft iedereen een mening over Steijn. Daardoor wordt de zoektocht naar een nieuwe trainer uit de luwte getrokken. De Haan: "Wat er in Maurice zijn carrière heeft plaatsgevonden, staat er helemaal los van."

De algemeen directeur gaat verder: "Als wij ergens voor willen gaan, moeten we dat gewoon doen. Maurice heeft bovendien best wel wat gepresteerd in zijn loopbaan. Wat bij Ajax is gebeurd, heb ik geen mening over, want ik was er niet bij betrokken."

Van Wonderen en Steijn lijken twee heel verschillende karakters. Het AD schrijft: van ideale schoonzoon naar straatvechter. De Haan: "Ik weet waar je op doelt, maar ik weet niet of dat echt zo is. Ik heb Maurice in ieder geval niet wat lelijks over zijn spelers horen zeggen", aldus Ferry de Haan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand