"Ferry de Haan ergert zich daar wel soms eens aan bij SC Heerenveen"

Ferry de Haan is sinds dit seizoen zowel de technisch directeur als de algemeen directeur van SC Heerenveen. De bestuurder heeft in Friesland te maken met veel belangrijke dossiers, waaronder het Abe Lenstra Stadion (huur), Sportpark Skoatterwâld en het financiële plaatje. Welk dossier is volgens clubwatcher Roelof de Vries momenteel het belangrijkst?

"Dan zou ik het financiële gedeelte zeggen", zegt De Vries bij de Sportcast. "Je wil als club groeien, en je kan als club alleen maar groeien als je de financiën zo goed mogelijk voor elkaar krijgt. Heerenveen heeft een financieel tekort van 5,6 miljoen euro, dat wordt nu 5,3 miljoen euro."

De clubwatcher vervolgt: "Ze hebben het voor de volgende begroting op 4,7 miljoen euro begroot. Ze willen uiteindelijk naar een financieel tekort toe van ongeveer tussen de één en twee miljoen euro, dat is het doel."

"De Haan ergert zich daar wel soms aan bij SC Heerenveen. Het gaat altijd over het financiële tekort, het operationele tekort dus eigenlijk. Aan de ene kant snap ik dat wel, maar aan de andere kant... Als er eens een jaar komt waarin de scouting niet zo goed functioneert en ze geen Osame Sahraoui of een Amin Sarr hebben... Dan heb je wel een probleem", aldus Roelof de Vries.

Lees meer:
0 reacties