Ferry de Haan eert 'bijzonder' persoon: "Diep gevoel van respect"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Pro Shots

Gilles Veenstra is door SC Heerenveen benoemd tot Heer van Heerenveen vanwege zijn inzet voor de club. De eretitel werd vrijdagochtend in het Abe Lenstra stadion aan hem toegekend.

"Dit is een bijzondere eretitel voor een bijzonder persoon", zo laat algemeen directeur Ferry de Haan weten op de clubwebsite. "Hij begon als keeper en werd daarna vrijwilliger. Hij was altijd bereid om de club te helpen."

Gilles Veenstra was aan het begin van zijn carrière reservedoelman. Later verdedigde hij zelf het doel. Tijdens zijn loopbaan stond hij één keer met zijn idool Abe Lenstra op het veld. "Ik was 17 jaar, het was in het Olympisch Stadion. Er zaten 25.000 mensen op de tribune. Waar Abe kwam spelen, was het altijd vol", blikt Veenstra terug. "Toen we in de bus zaten richting Amsterdam, zei Abe tegen mij: 'Wat word je bleek, hier heb je een pepermuntje'. Ik was nerveus, maar Abe begeleidde me goed in die wedstrijd. Bij corners en vrije trappen zei hij tegen me dat ik een stapje naar voren of naar achteren moest doen. We wonnen daar met 2-4. Dat zijn prachtige herinneringen."

Jarenlang deelde hij herinneringen. Na zijn keeperscarrière werd hij stadiongids, waarbij hij supporters met zijn enthousiaste verhalen meenam naar het verleden van de club. "Wij kunnen niet zonder vrijwilligers. Het is daarom met een diep gevoel van respect en dankbaarheid dat ik jou namens de directie van SC Heerenveen mag eren met deze titel", aldus De Haan.

Veenstra is dankbaar met de titel: "Dit is een hele eer. Ik werd door de club uitgenodigd, maar wist niet wat er zou gebeuren. Ik zie ineens de perszaal vol met mensen. Een schitterende verrassing. Dit is heel erg bijzonder!"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand