'Ferguson vertelde dat hij liever had dat ik naar Heerenveen ging''

Jesper Hakansson is ruim vijf jaar nadat hij zijn spelerscarrière heeft afgesloten, bij FC Nordsjælland begonnen als jeugdtrainer. De oud-speler van SC Heerenveen gaat aan de slag bij het Onder 19-team van de club, zo melden de Denen op hun clubwebsite.

"Toen ik als 17-jarige door Heerenveen werd benaderd, twijfelde ik helemaal niet", vertelt Hakansson in een terugblik op zijn carrière. "Rond dezelfde tijd was ik ook op proef bij Manchester United. Maar Sir Alex Ferguson vertelde me dat hij liever had dat ik naar Heerenveen ging omdat ze me daar dan konden volgen. United zou me ook een contract willen aanbieden, maar dan zouden ze me verhuren."

"Dus toen Ferguson mij dat advies gaf en mijn makelaar destijds goed over Heerenveen sprak, dacht ik dat dit de beste optie voor mij was. En ik twijfelde er helemaal niet aan dat ik zou vertrekken, ook al was ik nog zo jong", gaat de voormalig middenvelder verder.

Hakansson wist zijn grote belofte, mede door blessures, niet waar te maken in Friesland. "Daarna heb ik nooit het niveau kunnen vinden dat ik had voor de blessure. Dus in plaats van dat de focus omhoog ging, ging het op jonge leeftijd al een beetje bergafwaarts."

CV: 74 kampe i Æresdivisionen, 23 kampe i Superligaen, 61 kampe i 1. divisionen, udlandseventyr som 17-årig og 51 kampe for diverse ungdomslandshold.

Ugens u-nyt byder på et interview med U-19 assistenttræner, Jesper Håkansson ????

???? https://t.co/7tUHG3IQY9 pic.twitter.com/kIaIgDcpyA

— FC Nordsjælland ???? (@FCNordsjaelland) January 27, 2021

Lees meer: