Feansters in cijfers: Winterrapporten (deel 4)

Heerenveen moet veel doelpunten incasseren, daar staat tegenover dat de Superfriezen ook gemakkelijk het net vinden. Na PSV is sc Heerenveen de meest scorende ploeg in de Eredivisie.

Roy Beerens
Beerens en Dost, dat had het gouden duo moeten worden. Roy met de assist, Bas met de afronding. In de eerste seizoenhelft is de samenwerking tussen beide heren niet optimaal. Blijft levensgevaarlijk op de flanken. Uitermate respectvol in de media richting de club. Lijkt wel een beetje te zijn uitgeleerd in Friesland. Speelt de éénvoudige international ook na de winterstop voor sc Heerenveen?

Cijfer Roy Beerens: 7-

Oussama Assaidi
In bloedvorm de laatste weken. Het schijnt dat Rosales nog steeds badend in het zweet wakker wordt van zijn kwelgeest. Is op weg om een ware publiekslieveling te worden. Bescheidenheid siert de jonge Marokkaanse Nederlander.

Cijfer Oussama Assaidi: 7,5

Bas Dost
Zal zich zijn eerste competitiehelft met Heerenveen heel anders hebben voorgesteld. Was bij FC Emmen en Heracles Almelo de absolute vedette. Waar ze bij zijn vorige clubs nog een oogje dichtknepen als Bas scheldend en chagrijnig over het veld liep, daar wisselt Jans zonder pardon. Soms, Bas, moet je een stapje terug doen om erna twee voorwaarts te zetten. Laat zien dat je een topper in spé bent en kom sterker terug! In het Pompeblêdenshirt welteverstaan. Desondanks het verliezen van een basisplaats is Bas topscoorder met zeven doelpunten.

Cijfer Bas Dost: 6

Luciano Narsingh
Na miljoenen in de jeugdopleiding te hebben gepompt, breekt er eindelijk iemand door! Ow, wacht.. Luciano heeft het grootste deel van zijn opleiding genoten in Amsterdam. Dat mag de pret niet drukken. Luciano lijkt definitief doorgebroken te zijn. Met de snelheid van Narsingh heeft Jans er nieuw wapen bij.

Cijfer Luciano Narsingh: 6,5

Tarik Elyounoussi
Na Sollied, De Jonge en Everse ziet ook Jans het niet zitten in Tarik. Mocht beginnen in Doetinchem tegen de Superboeren en leidde met knullig balverlies een doelpunt in. Er lijkt weinig perspectief te zijn voor de kleine Noor. Je komt tekort Tarik, helaas.

Cijfer Tarik Elyounoussi: 4

Michal Papadopulos
Na eerder mislukt te zijn in Engeland en Duitsland, lijkt dit nu ook te gebeuren in Nederland. Sterk in de lucht, matig met zijn voeten. Speelde slechts vier wedstrijden onder Jans, scoorde daar niet in.

Cijfer Michal Papadopulos: 4+

Samir Fazli
Moet het hebben van een sporadische invalbeurt. Deed in deze invalbeurten weinig opvallende dingen. Wordt wellicht heel rustig gebracht door Jans, wie zal het zeggen. Werd bestraft door de trainer vanwege onprofessioneel gedrag, een jeugdzonde.

Cijfer Samir Fazli: 5

Nogmaals bedankt voor alle reacties. De voltallige redactie zal na de kerstdagen dit experiment evalueren. Of er een vervolg komt en in welke frequentie zal later bekend worden gemaakt.

Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand