Feansters in cijfers: Winterrapporten (deel 3)

Slechts drie plaatsen op het middenveld en zoveel spelers. Een waar luxe probleem voor Ron Jans.

Bedankt iedereen voor de reacties, zowel de positieve als de negatieve! Deze winterrapporten zijn inderdaad niet gebaseerd op wetenschappelijke feiten. Het is bedoeld als experiment, om een discussie over linies/spelers uit te lokken. Lees het met een knipoog..

Michal Svec
Wordt niet opgemerkt/besproken door de heren in de voetbalprogramma’s. Zal nooit Gillette-speler van de week worden. Maar wat is deze Tsjechische stofzuiger belangrijk voor sc Heerenveen! Doet Michal niet mee, dan speelt Heerenveen meteen een stuk slechter. Lekker zo doorgaan Michal!

Cijfer Michal Svec: 7+

Christian Grindheim
Ongetwijfeld de beste speler van Heerenveen deze seizoenshelft. Werkt zo hard als een os op het middenveld. Zou nog iets zelfzuchtiger voor het doel moeten worden, maar dit ligt niet in de aard van de Noorse international. Christian is meer de man van de assist, laat anderen maar scoren.

Cijfer Christian Grindheim: 7,5

Mika Väyrynen
Begon niet sterk aan het seizoen. Heeft zich laatste weken echter herpakt en speelt behoorlijk. Haalt echter bij Finland een hoger niveau dan bij Heerenveen. Dat kan nog beter, Mika! Scoorde al vijf keer, pakte evenveel gele kaarten. Pakte daarmee de meeste gele kaarten van de selectie, opmerkelijk.

Cijfer Mika Väyrynen: 6,5

Filip Djuricic
Het wonderkind uit de Balkan. Kwam vorige winter met hoge verwachtingen naar Friesland. Heeft de torenhoge verwachtingen nog niet kunnen waarmaken. Niet helemaal verwonderlijk aangezien Filip 18 lentes jong is. Dat Filip potentie heeft, daar is iedereen het over eens. Aan Jans de taak om deze ongepolijste diamant te slijpen.

Cijfer Filip Djuricic: 6

Philip Haglund
Centrale verdediger, verdedigende middenvelder. Deze twee posities zijn al goed bezet. Haglund moet zich dusverre tevreden stellen met een incidentele invalbeurt. Kwam in het nieuws door een schorsing opgelopen met Jong-Heerenveen. Dat is niet sportief, Philip. Schijnt een knappe vriendin te hebben, dat dan weer wel.

Cijfer Philip Haglund: 5-

Geert Arend Roorda
Eindelijk fit en… op de tribune. Sollied zag in Roorda de leider op het middenveld die Heerenveen zo miste. Jans… niet. Zal zich op trainingen en in Jong Heerenveen moeten onderscheiden om een plaatsje te bemachtigen op het goed bezette middenveld.

Cijfer Geert Arend Roorda: 5,5

Viktor Elm
Onze allrounder uit Zweden. Begon het seizoen matig, zoals wel meer spelers. Kreeg daarvoor kritiek van Jans. Was niet altijd verzekerd van een basisplaats. Speelt de laatste weken in de spits in plaats van Dost en doet het daar naar behoren. Past in het systeem van Jans, die een balvast aanspeelpunt wil.

Cijfer Viktor Elm: 6

Morgen het laatste deel, de spitsen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 Heracles Almelo 30 -22 32
Bekijk de hele stand