Feansters in cijfers: Winterrapporten (deel 2)

Ook dit seizoen krijgt Heerenveen weer veel onnodige doelpunten tegen door gekluns in de verdediging. Trainer Ron Jans kiest voor de backposities voor verdedigende zekerheid en niet zozeer voor mee opkomende backs. Of hierdoor veel tegendoelpunten zijn verhinderd, valt te betwijfelen.

Calvin Jong-a-Pin
Verruilde in de voorbereiding van het seizoen Friesland bijna voor Cyprus. Besloot echter om voor een basisplaats te vechten en dwong dit ook knap af. Won de strijd van El-Akchaoui voor de linksbackpositie. Speelde in alle competitiewedstrijden dusver. Staat verdedigend z’n mannetje. Meevoetballen en aanvallende impulsen, blijven de zwakke punten van Calvin. Zolang Calvin op zijn eigen helft blijft en ballen zo snel mogelijk afgeeft aan een middenvelder is het een hele bruikbare speler.

Cijfer Calvin Jong-a-Pin: 6

Arnold Kruiswijk
Kwam in de zomer van Belgische topclub Anderlecht, vorig seizoen uitgeleend aan Roda jc. Moest de eerste wedstrijden geblesseerd toekijken. Maakte in het bekerduel met FC Emmen zijn debuut en stond daarna zijn basisplaats ook niet meer af. Doet geen gekke dingen, maakt geen rare overtredingen en scoort nooit. Lijkt al jaren met Michel Breuer samen te spelen, goed duo!

Cijfer Arnold Kruiswijk: 6,5

Michel Breuer
De aanvoerder speelde zaterdagavond tegen De Graafschap alweer zijn 300ste competitiewedstrijd in het betaald voetbal. Of de trainer nu Verbeek, Sollied, De Jonge Everse of Jans heet, Michel Breuer staat in de basis. Centraal, links- en rechtsback Breuer heeft er gestaan. Begint zich steeds meer te profileren als een aanvoerder. Drukt zich beter uit in de media, spreekt medespelers aan die onverstandige uitlatingen doen. Michel groeit als aanvoerder. Maakt in de wedstrijd nog steeds twee á drie foutjes, Breuer-foutjes. Daar moeten we, als supporter zijnde, mee leren leven. Scoorde dit seizoen wel al drie keer.

Cijfer Michel Breuer: 7-

Gerry Koning
Tja, Gerry Koning. Krijgt de voorkeur boven Janmaat van Ron Jans. Doet het soms wel redelijk in verdedigend opzicht. Zal zelf ook wel elke week vol verbazing naar de opstelling kijken..

Cijfer Gerry Koning: 5

Youssef El-Akchaoui
Werd binnengehaald als de opvolger van Popov. Een zekerheidje voor de basisopstelling. Eindelijk iemand die een vrije trap erin kan trappen. Een speler met de nodige ervaring. Een gevaarlijke tandem met Assaidi op de linkerflank. Maar nee, tot dusver niets van dit alles. Zes wedstrijden mocht El-Akchaoui slechts meedoen deze competitiehelft. Heeft sc Heerenveen geen transfersom gekost, strijkt echter wel een vorstelijk salaris op. Miskoop van het seizoen? De komende competitiehelft zal het uitwijzen.

Cijfer Youssef El-Akchaoui: 4,5

Daryl Janmaat
Begon het seizoen als vaste rechtsback. Deed dit niet goed en verloor zijn plek aan Gerry Koning. Gerry Koning, Daryl, Gerry Koning! Mag nu wel eens invallen voor Gerry Koning. Gerry Koning, Daryl, Gerry Koning! Is wel nog de vaste rechtsback van Jong Oranje, droomt van het grote Oranje. Zal toch echt eerst de strijd met Gerry Koning moeten winnen, voordat Van Marwijk überhaupt naar je komt kijken. Gerry Koning, Daryl, Gerry Koning!

Cijfer Daryl Janmaat: 5-

Milan Kopic
Door de blessure van Kruiswijk, kreeg Milan een kans in de basis. Deed het naar behoren, scoorde zelfs. Raakte zwaar geblesseerd en maakte geen speelminuten meer. Geruchten gaan dat Kopic mag vertrekken.

Cijfer Milan Kopic: 6

Igor Djuric
De slager uit Servië. Iedereen dacht dat het zijn bijnaam was. Wat blijkt, Igor is van beroep een slager. Hij kan helemaal niet voetballen. Is door miscommunicatie in Friesland belandt. Wie heeft deze man een contract aangeboden?

Cijfer Igor Djuric: Om een cijfer te krijgen, moet je natuurlijk wel meedoen…

In deel 3 de middenvelders.

Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand