Feansters in cijfers: Winterrapporten (deel 1)

Keepers en sc Heerenveen, al jaren geen goede combinatie. Talloze blessures, ook dit jaar weer. Kopen, huren, transfervrij aantrekken de club vindt maar geen keeper die een jaar lang, blessurevrij, de onbetwistbare nummer 1 is.

Kenny Steppe
Kwam als beste doelman van België naar Friesland. Was even goed als Van der Sar in zijn jonge jaren, volgens Sollied. De vele langdurige blessures lijken echter hun tol te hebben geëist. Kenny begint als eerste doelman, mede door de zware blessure van Vandenbussche. Jans kijkt het vijf competitiewedstrijden aan en degradeert Kenny dan naar de bank.

Nu Vandenbussche weer fit raakt, krijgt Steppe er een geduchte concurrent bij. Slechts dertien competitiewedstrijden in tweeënhalf jaar. In de voorafgaande twee seizoenen waren er nog de blessures als excuus. Dit seizoen moet Steppe zichzelf bewijzen en tot dusverre is dat niet gelukt.

Cijfer Kenny Steppe: 4,5

Kevin Stuhr-Ellegaard
Door de zware blessure van Brian Vandenbussche wilde Jans een extra doelman. Deze extra doelman wordt uiteindelijk gevonden in Stuhr-Ellegaard. Deze Deense keeper wordt transfervrij overgenomen van FC Randers, wie kent het niet?

In een ver verleden staat Stuhr-Ellegaard onder contract bij Manchester City en Hertha BSC, geen misselijke clubs. Klein detail, hij speelde er nauwelijks.

Mag na vijf competitiewedstrijden Steppe vervangen en heeft zijn plaats sindsdien niet meer afgestaan. Is Stuhr-Ellegaard de onbetwiste nummer één die Heerenveen al jaren zoekt? Nee. Zo nu en dan heeft de Deen wel een aardige redding. Het woord “onklopbaar” zal echter niet snel geassocieerd worden met deze Deen. Een puntenpakker voor de club is het dan ook niet. Het is wachten op Vandenbussche om het keepersprobleem op te lossen.

Cijfer Kevin Stuhr-Ellegaard: 5

Morgen deel twee: de verdediging.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 RKC Waalwijk 2 0 2
9 FC Utrecht 2 0 2
10 SC Heerenveen 2 0 2
11 Sparta Rotterdam 2 -1 1
12 SC Cambuur 2 -2 1
Bekijk de hele stand