Fean Plaza moet vrezen na 'afterparty': ''Streng tegen optreden''

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen was te spreken over het gedrag van de SC Heerenveen-fans tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, maar zag tot zijn ongenoegen dat er na afloop volop feest werd gevierd in Fean Plaza.

"In Fean Plaza werd een soort afterparty gehouden met juichende mensen. Daar zijn ook filmbeelden van. Het was alsof het daar een of andere disco was; mensen zingen, dansen en schreeuwen", zegt Van der Zwan in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Er waren behoorlijk wat mensen bij."

Fean Plaza wordt gehuurd en geëxploiteerd door Beijk Catering uit Leek, dat moet vrezen voor maatregelen. Van der Zwan is van plan "er streng tegen op te treden". De burgemeester wil in eerste instantie een last onder dwangsom opleggen. "Dat ze een behoorlijke som geld verbeuren."

Adem Turkanovi, de bedrijfsleider van Fean Plaza, meent dat er van een afterparty geen sprake was, maar geeft toe dat er dingen beter konden. "Dit was de eerste wedstrijd. Dat is altijd even aftasten", aldus Turkanovi, die meent dat de zege van Heerenveen ook een rol heeft gespeeld. "Dan gaan mensen zich anders gedragen dan ze zich horen te gedragen."

SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond is op de hoogte van de gebeurtenissen. "Wij hebben de beelden ook gezien en begrijpen dat dit niet de bedoeling is. Er gelden ook voor onze huurders bepaalde gedragsregels. Deze blijken zaterdag te zijn overschreden. Uiteraard betreuren we dat ten zeerste."

Burgemeester Tjeerd van der Zwan wil de huurder van het supportershome in het SC Heerenveen-stadion aanpakken. ,,In Fean Plaza werd een soort afterparty gehouden met juichende mensen. Het was alsof het daar een of andere disco was." https://t.co/9WWyRx3Mz8

— Leeuwarder Courant (@lc_nl) August 23, 2021

Lees meer: