FC Twente Vrouwen treft SC Heerenveen: "Zou unieke prestatie zijn"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © Orange Pictures

FC Twente Vrouwen sluit het kalenderjaar zondagmiddag af met een wedstrijd tegen SC Heerenveen Vrouwen. Tegen de Friezen wil de club uit Enschede de ongeslagen status in de competitie uiteraard vasthouden.

"Het zou een unieke en knappe prestatie zijn", zegt trainer Joran Pot op de clubwebsite. "Wanneer je elke tegenstander een keer hebt getroffen en de maximale score behaalt is dat heel knap. Maar SC Heerenveen zal zich hiervoor gaan weren. Ze zijn wat sterkhouders verloren en het is even zoeken geweest voor ze, maar je ziet dat ze steeds meer de competitie kunnen aangaan met de tegenstanders."

Pot gaat verder: "Dat zullen ze zondag ook tegen ons willen doen. Maar wij willen graag 33 punten uit 11 wedstrijden halen", benadrukt de trainer. "Dit willen we bereiken met dominant voetbal en door de tegenstander onze wil op te leggen, onze aanvallen goed voor te bereiden en geduldig te blijven in de opbouw."

"SC Heerenveen wil vanuit de compacte organisatie spelen, de ene keer hoger dan de andere keer. Dat hangt een beetje van de tegenstander af. Ik verwacht een stugge tegenstander die zich ondanks de positie waar ze zich in bevinden niet zomaar gewonnen geeft", voorspelt Pot.

Lees meer:
0 reacties