FC Twente heeft vier (!) vraagtekens voor duel met SC Heerenveen

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen FC Twente. De bezoekers uit Enschede zijn niet ongeschonden uit de derby tegen Heracles Almelo (1-0) gekomen.

Tijdens het duel in De Grolsch Veste vielen Alfons Sampsted, Robin Pröpper en Myron Boadu uit. Het drietal is een vraagteken voor het treffen met SC Heerenveen. Ook Michel Vlap moet de wedstrijd tegen zijn oude club mogelijk missen. "We hebben vanmorgen getraind. Vanmiddag maken we de balans op wat betreft de klachten en kijken we waar we risico kunnen nemen en waar niet", laat trainer Joseph Oosting weten op de officiële website.

FC Twente won afgelopen weekend moeizaam van Heracles Almelo. "Het was geen grootse wedstrijd van ons, we waren slordig. Het resultaat in deze fase is echter het belangrijkste", aldus Oosting, die in het Abe Lenstra Stadion opnieuw een zware opdracht verwacht. "Het wordt een lastige klus. Heerenveen heeft een goed voetballende ploeg met creatieve middenvelders en vaardige buitenspelers waar je rekening mee moet houden", meent Oosting.

"Tegen topploegen hebben ze dit seizoen enorm goed gespeeld", vervolgt de oefenmeester. "Als je Heerenveen laat voetballen krijg je het heel lastig, maar wij hebben ook een team dat je niet moet laten voetballen. We hebben ambities en we kunnen dit seizoen iets winnen. Dat voelt iedereen en dat moet er morgen van afspatten."

Lees meer:
0 reacties