FC Dordrecht twijfelt over oud-Heerenvener Lumu: ''Een buitenkansje''

FC Dordrecht wil deze week duidelijkheid geven over de toekomst van Jeroen Lumu. De hekkensluiter van de Eredivisie wil de oud-speler van SC Heerenveen mogelijk toevoegen aan de selectie.

Lumu zit zonder club nadat zijn contract in Friesland werd ontbonden. De vleugelaanvaller leek op weg naar RKC Waalwijk, maar geeft zelf de voorkeur aan FC Dordrecht. Technisch directeur Marco Boogers spreekt van 'een buitenkansje'.

"We hebben vorige week met elkaar gesproken en afgesproken oer snel op terug te komen", laat Bogers weten in Voetbal International. "Bij twijfel moeten we het niet doen, maar Jeroen is nog altijd een groot talent." Lumu mag dit seizoen echter geen officiële wedstrijden meer spelen, omdat hij al uitkwam voor PFK Ludogorets en SC Heerenveen. Een speler mag in één seizoen niet voor drie clubs uitkomen.

Boogers vindt dat geen probleem. "Dan zou hij de rest van het seizoen bij ons kunnen trainen en kan hij vanaf 1 juli 2015 officiële wedstrijden spelen", legt hij uit. "Dan zou zowel speler als club in de toekomst moeten investeren."

Lees meer: