Fazli: 'Ik moet nog veel leren'

Samir Fazli scoorde vorige week in het competitieduel met NEC de vierde treffer voor SC Heerenveen. De Macedonische spits, die volgende week negentien wordt, kijkt tevreden terug op zijn invalbeurt tegen NEC. 'Een zeer speciaal moment,' zegt Fazli aan de Leeuwarder Courant.

Fazli was naar eigen zeggen vroeger een moeilijke jongen. 'Ik ging niet naar school om te leren, maar om te vechten. Mijn moeder heeft me wel van school moeten halen omdat ik alleen maar ruzie aan het zoeken was. Mijn ouders hebben gelukkig veel geduld gehad, daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik voetbal nu voor hen, ik wil ze terugbetalen voor de last die ik ze heb bezorgd.'

De 18-jarige aanvaller werd geboren in de Macedonische hoofdstad Skopje, maar voelt zich Albanees. 'Mijn ouders komen er vandaan, maar we hebben er geen familie meer. Albanezen en Macedoniërs konden nooit met elkaar opschieten; ik heb vreselijke dingen gehoord en op tv gezien. Nu gaat het beter. Ik heb bij Heerenveen ook geen probleem met Goran Popov. We zijn clubgenoten, geen vijanden.'

Ondanks zijn treffer tegen NEC beseft Fazli dat hij er nog niet is. 'Ik moet nog veel leren om eerste spits te worden. Wat ik al wel weet, is dat het goed moet zitten in je hoofd. Het komt aan op concentratie, zelfvertrouwen en positief blijven. Na een gemiste kans komt er altijd weer een nieuwe.'

De spits is tevreden over Jan Everse, die hem weer een kans gaf. 'Als je het goed doet op de training, krijg je de kans. Everse kijkt niet naar leeftijd, maar naar kwaliteit. Ik ben even bang geweest dat ze me vergeten waren, maar ik denk nu dat de deur helemaal openstaat.'

Lees meer: