'Fantastisch als Bayern München zegt dat ze vertrouwen in ons hebben''

Gerry Hamstra haalde deze zomer tien nieuwe spelers naar Friesland, waaronder vijf huurlingen. De technisch manager van SC Heerenveen vindt het moeilijk om te zeggen op welke deal hij het meest trots is, want iedere overgang heeft z'n eigen verhaal.

"Bij Bochniewicz is het wel zo'n situatie geweest als bij Chiddi. Dat is een lang proces geweest en die jongen kon ook naar andere clubs. Die jongen is gewoon Pools international, hè? Die heeft gewoon z'n debuut gemaakt en die straks gewoon naar het EK gaat. Als je dat soort dingen lukt is dat fantastisch", begint Hamstra bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

"Maar dat geldt ook voor een Batista Meier, dat Bayern München zegt van: we hebben er vertrouwen in dat jullie goed met onze speler omgaan. Of met JP (Van Hecke, red.) die vanuit Brighton komt. Die zeiden: het contact met Dreyer was de vorige keer zo goed. Dreyer speelde te weinig, wat ook logisch was met Van Bergen en Ejuke, maar het contact is iedere keer goed geweest."

"Dus Brighton denkt dat Heerenveen voor JP een goede omgeving is. Zo heeft iedere transfer wel zo'n dingetje waarvan het fantastisch is dat het lukt. Het zit vaak in kleine dingen", besluit Hamstra.

Lees meer: