Faik wilde graag terug naar Nederland: ''Het voetbal ligt mij hier wat beter''

SC Heerenveen-aanwinst Hicham Faik werd zaterdagmiddag niet direct voorgesteld aan de pers, maar mocht eerst zijn opwachting maken op het trainingsveld in Langezwaag. De 27-jarige middenvelder is blij dat hij na een Belgisch uitstapje weer terug is in Nederland.

"Wat me overtuigd heeft om voor Heerenveen te tekenen? Sowieso het stadion, hè? En vooral ook de mensen, hoe ze me hebben opgevangen. Daar ben ik heel blij mee", vertelt Faik voor de camera's van SC Heerenveen TV. "Ik wilde sowieso heel graag terug naar Nederland. Ik heb in België geen slecht jaar gehad, maar ook geen goed jaar."

"Voor mijn gevoel ligt het voetbal in Nederland mij toch meer dan in België. Vandaar dat ik terug wilde en uiteindelijk was Heerenveen wel de mooiste club", vervolgt de oud-speler van ADO Den Haag (jeugd), Almere City, Roda JC, Excelsior en Zulte Waregem. "Wat de mensen van mij kunnen verwachten? Vooral mijn eigen spel, zoals de mensen in Nederland van me gewend zijn."

"Ik ga proberen het team beter te laten voetballen en proberen met goals en assists belangrijk te zijn. Dat is wat ik ga proberen. Ik ben een jongen die heel graag van achteruit wil voetballen, met mooi en aanvallend voetbal", stelt Faik, die een echte liefhebber is. "Het is belangrijk dat we het publiek gaan vermaken met mooie goals en hopelijk heel wat overwinningen."

Als 27-jarige speler brengt hij al de nodige ervaring met zich mee; zo heeft hij al ruim tweehonderd officiële duels achter zijn naam staan. "Ik merk wel dat naarmate ik ouder wordt, wel meer ervaring krijg op het veld. Je merkt dat je in de wedstrijden dingen aanvoelt wat wel en niet nodig is op dat moment. Dat neem ik wel mee."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand