Faes lacht: ''Ik heb nooit overwogen om mezelf kaal te laten scheren''

Wout Faes is dit seizoen in het shirt van KV Oostende te bewonderen. De twintigjarige verdediger speelt komend weekend tegen zijn oude werkgever Anderlecht, dat hem onder meer verhuurde aan SC Heerenveen.

Op jonge leeftijd werd Faes begeerd door Europese topclubs, maar bleef destijds Anderlecht trouw. "Ik was natuurlijk wel gevleid, want dat wil zeggen dat die topclubs mijn talent erkennen. Maar ik besefte ook dat als ik me in België kon tonen, diezelfde topclubs me weer zouden komen halen", zegt hij in De Krant van West-Vlaanderen.

Zijn ouders hielden hem met beide benen op de grond. "Als jonge speler is het niet moeilijk om te beginnen zweven, maar hoeveel gasten zijn daar al niet aan ten onder gegaan? Het ene jaar ben je een supertalent, het andere jaar kent niemand je naam nog", aldus Faes, die niet wist door te breken bij Anderlecht en op zijn achttiende verhuurd werd aan SC Heerenveen.

"Ik trainde dan wel altijd mee met de A-kern van Anderlecht, maar viel meestal naast de wedstrijdselectie", legt Faes uit. "Dat was mentaal moeilijk, want je traint toch met het doel om er in het weekend bij te zijn. Na de winterstop vond ik het nodig om frisse lucht op te snuiven en ergens anders speelminuten te vergaren. Bij Heerenveen speelde ik mijn eerste wedstrijden in een eerste ploeg en ik ben tevreden dat ik toen die stap heb gezet", reageert de verdediger, die ook nog werd verhuurd aan Excelsior.

Faes viel niet alleen op door zijn voetbalkwaliteiten. Hij wordt ook vaak vergeleken met David Luiz. "We zijn beide centrale verdedigers en hebben dezelfde haardos, maar daar stopt het dan ook. Luiz is een topper, ik moet mezelf nog bewijzen. Ik moet zeggen dat die vergelijking op den duur ook ging vervelen. Al heb ik nooit overwogen om mezelf kaal te laten scheren", besluit hij lachend.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
za
13/05
SC Heerenveen
20:00
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand