Excelsior rekent op 'getergd' SC Heerenveen: "Zal druk op zitten"

Marinus Dijkhuizen
Marinus Dijkhuizen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Excelsior. Bij de bezoekers is er veel zelfvertrouwen. De Rotterdammers verloren pas één van de eerste vijf wedstrijden.

"We hadden een kickstart bij NEC (3-4 winst, red.) en vervolgens dat gelijkspel bij Ajax (1-1, red.)", vertelt trainer Marinus Dijkhuizen in het Algemeen Dagblad. "Veel mensen dachten toen: het wordt een makkie dit seizoen om ons te handhaven. Het zorgde natuurlijk voor veel positiviteit, maar zo heb ik er nooit over gedacht. Tegen Almere City moesten we knokken voor een puntje."

Dijkhuizen vindt Excelsior nog 'wisselvallig' en rekent dan ook niet op een makkie in Friesland. "Ik verwacht een getergd Heerenveen", antwoordt hij. De Friezen verloren de laatste drie wedstrijden. "Dus er zal een bepaalde druk op zitten en dat is logisch bij dat soort clubs."

Bij Excelsior keert Lazaros Lamprou terug in de selectie na zijn rode kaart op bezoek bij Heracles Almelo. Dijkhuizen mist Kik Pierie (voet), Lennard Hartjes (knie), Jacky Donkor (knie), Noah Naujoks (enkel) en Mike van Duinen (onbekende blessure) in Friesland.

Lees meer:
0 reacties