Ex-topspits Camataru: ''Heerenveen zit nog altijd in mijn hart''

In 1990 kwam Rodion Camataru naar SC Heerenveen, vrijwel direct werd hij immens populair door zijn karakter en speelstijl. Omrop Fryslân sprak de oud-voetballer vorige week over zijn tijd bij de club.

In drie jaar tijd scoorde Camataru maar liefst 23 keer. Jaren later heeft de Roemeen nog steeds veel liefde voor de club. Hij heeft zelfs een supermarkt in Roemenië geopend, genaamd 'Heerenveen'. "Als ik in Heerenveen ben, spreken veel mensen me aan. Dan willen ze van alles van me weten, willen ze me helpen of me wat aanbieden", vertelt de inmiddels 62-jarige Roemeen.

Toen hij net begon wist de voormalige spits niet veel over de Friese club. "Ik wist niks van Heerenveen. Dat het een klein dorp was en dat ze net gepromoveerd waren". Maar achteraf weet hij nog veel over de ploeg waarmee hij speelde. "Joop Gall, die kleine op het middenveld, Maarten de Jong en Richard Goulooze. Maar ook de beste speler van Nederland René van der Gijp. En Mario Been, hahaha. We hadden echt goede spelers", deelt de oud-voetballer lachend.

Één van Camataru's mooiste momenten was zijn goal tegen Ajax in de bekerfinale van 1993. "Die wedstrijd was heel bijzonder, omdat we speelden tegen het grote Ajax. Het Ajax dat daarna de Champions League won. En daar mocht ik tegen scoren", zegt Camataru.

Foto: NOS

Lees meer: