Ex-SC Heerenveen-speler over Feyenoord-aankoop: "Enorme potentie"

Ayase Ueda
Ayase Ueda Foto: © Orange Pictures

Teun Wilke Braams vindt dat Feyenoord met de aankoop van Ayase Ueda een goede slag heeft geslagen. Het voormalig SC Heerenveen-jeugdproduct trainde samen met de Japanner bij Cercle Brugge en weet dus waar hij het over heeft.

Volgens Braams zal Ueda snel basisspeler worden. Bij De Telegraaf geeft hij aan: "Ik denk niet dat ze hem voor de bank hebben gehaald. Vorig seizoen speelden wij een soort 5-2-3, met twee nummers 10. Op die posities speelde Ayase ook vaak en daar voelt hij zich ook heel comfortabel, dus hij zou ook uitstekend samen kunnen fungeren met Giménez. Dat zie ik zeker zitten, die twee wil je samen op het veld hebben."

Ueda loop vaak de longen uit zijn lijf. "Ik weet niet of we ook zo hoog zijn geëindigd, maar Cercle staat volgens mij in de top 5 van Europa als je kijkt naar zogeheten physical output. Dan heb je het over het fysieke vermogen van een elftal, zoals sprints en afstanden maken. En Ayase zelf heeft een fysiek, pfff... Hoe hij kan springen: hij komt echt heel hoog. Hij heeft enorme kracht en potentie in zijn benen, kan ook heel snel wegsprinten", zegt Braams.

Daar houden de complimenten niet bij op. "Hij heeft het vermogen om ook in de drukte met weinig handelingen, heel snel tot een schot te komen en maakt het dan ook goed af. Een heel rustig en vriendelijke jongen, die zeker niet naast zijn schoenen zal lopen. Of Ueda De Kuip aankan? Oh, zeker weten", aldus Braams.

Lees meer:
0 reacties