Ex-Heerenvener in topvorm: ''Als ik dit eerder had geweten...''

Oud-Heerenvener Tarik Elyounoussi is in Zweden tot nu toe bezig aan zijn beste seizoen ooit: voor AIK scoorde hij dit seizoen al tien keer in elf duels. De 31-jarige aanvaller lijkt de rust te hebben gevonden die hij nodig heeft om optimaal te kunnen presteren.

"Dus het heeft 31 jaar geduurt voordat ik het in de gaten heb... Ik ben nooit een gevreesde doelpuntenmachine geweest, maar het is een erg fijn gevoel. Als aanvaller gaat het om de goals en de assists die je maakt", vertelt Elyounoussi in gesprek met het Noorse Aftenposten.

In het Abe Lenstra Stadion leek die druk om te presteren hem vooral te verlammen. De ervaring die hij de afgelopen jaren bij Hoffenheim en Olympiakos heeft geleerd, heeft hem goed gedaan. Bovendien is hij in januari vader geworden van dochter Selma. "Ik heb gehoord dat het goed is om een kleine te hebben."

"Het verandert je focus. Als ik thuis kom en m'n dochter van 4,5 maand zie, denk ik niet meer zoveel aan voetbal. Dat kan goed zijn. Als ik dat eerder had geweten, was ik misschien er wel eerder mee begonnen", lacht Elyounoussi, wiens contract bij AIK aan het einde van dit jaar afloopt.

Voor de 54-voudig international is het als huidig Allsvenskan-topscorer hét moment om nog een toptransfer te maken. "Ik wordt er niet jonger op en wil - als het mogelijk is - afsluiten met een goed contract. Maar dan moet het financieel echt goed zijn, want ik heb het erg goed naar m'n zin in Stockholm."

Deze week speelt Elyounoussi met het Noorse nationale elftal (incl. Martin Ødegaard) twee EK-kwalificatieduels tegen Roemenië en de Faeroër Eilanden.

Lees meer: