Ex-Heerenveen-speler nu beveiliger: "Ik vind het leuk om te doen"

Romano Denneboom
Romano Denneboom Foto: © Pro Shots

Romano Denneboom was in een ander leven een buitenspeler, die zelfs tot één interland van Oranje kwam. Ook speelde hij jarenlang voor SC Heerenveen. Tegenwoordig oefent de voormalig international een heel ander beroep uit.

Dat vertelt de voormalig aanvaller in gesprek met ESPN. Tegenwoordig is hij namelijk beveiliger. "Dat is mijn baan nu. Ik sta veel op het Mediapark in de beveiliging. Het is superleuk om te doen", vertelt Denneboom. "Ik vind het leuk. Niet altijd. We hebben ook wat andere klussen. Dan sta je heel lang op een positie. Het is niet altijd leuk, maar over het algemeen vind ik het leuk om te doen."

Denneboom vertelt dat het soms even wennen is voor hem, als hij tijdens zijn dienst gevraagd wordt voor een foto. "Het is wel gek hoor. Want in Hilversum op het Mediapark gebeurt genoeg natuurlijk. Daar zijn heel veel programma’s. Dus ik sta ook bij VI. Bij Andy van der Meijde, bij Johan Derksen. De mensen die in het publiek zitten zijn voetbalmensen. Daarvan moeten wij de legitimatie checken. En elke dienst sta ik zelf wel foto’s te maken om vervolgens de mensen naar binnen te begeleiden. Dus ergens is het wel leuk dat je herkend wordt, want dat betekent dat je ook iets goeds hebt gedaan. Maar soms is het ook wel anders. Ik ben toch aan het werk. Even schakelen. Dan ben ik nog die oud-voetballer."

Lees meer:
0 reacties