Everse spreekt over een geflatteerde uitslag

Na 70 minuten was het bij Twente - Heerenveen dan toch zo ver, de eerste goal van de wedstrijd werd gemaakt en wel door Twente. In blessuretijd werd ook nog de 2-0 gescoord. Everse, trainer van de Friezen, zag wel kansen voor zijn ploeg. 'Wij waren niet altijd levensgevaarlijk, maar dat was Twente ook niet. We hebben niet veel weggegeven, het zijn meer dode momenten geweest waarin Twente gevaarlijk was.'

'Wij hadden een aantal situaties waar we wat meer mee hadden kunnen doen,' aldus de coach tegenover Eredivisie Live. 'We moesten de kansen in het eerste bedrijf beter uitspelen, want de tegenstander had wel moeite met onze bewegende spelers. In de tweede helft hadden we pech met de bal van Beerens op de onderkant van de lat. Met een beetje mazzel gaat de bal erin, dan had ik het nog wel willen zien,' zegt de Rotterdammer.

'Ik denk niet dat we de wedstrijd dan nog uit handen hadden gegeven. Als ik heel eerlijk ben vind ik de 2-0 wel wat geflatteerd. Ik vond dat wij op het laatst wat naïef werden. Dat heeft te maken met het feit dat wij voelden dat er meer in zat dan een gelijkspel. Dan gaan ze allemaal naar voren rennen. Dat is wel leuk natuurlijk om te zien, maar je geeft dan wel wat weg. Ik denk dat AC Milan dat niet doet. Dat is zelfmoord, daar komt eigenlijk de onnodige 1-0 ook uit,' aldus Everse.