Everse: 'Slaapcentrum bestelde 100.000 DVD's' (Video)

'Het was niet zo best. Het leek op zomeravondvoetbal met een laag tempo,' zo was de reactie van Jan Everse op de persconferentie na de wedstrijd Heerenveen - NAC (0-0). 'De kansen zijn op één hand te tellen. Roorda had na een goede combinatie een kans, toen we weer wakker schrokken."

"Daar is alles in de eerste helft wel zo'n beetje mee gezegd. In de tweede helft kan je het permitteren om een penalty te missen. Ik denk dat het typerend is voor zo'n wedstrijd,' aldus de oefenmeester.

'Dan kom je tegen tien man te spelen, maar dan zie je dat we daar niet goed mee omgaan. Er is te weinig rust, te weinig coaching. We gaan achteruit lopen, terwijl je juist vooruit moeten lopen om de boel vast te zetten. Dat gebeurde niet en dan wordt het 0-0. Ik kan er wel mee leven. We hebben twee hele zware wedstrijden achter de rug, waarin we heel goed gespeeld hebben,' weet de trainer die zijn laatste thuisduel heeft gecoachd in dienst van SC Heerenveen.

'De laatste wedstrijd bij Heerenveen. Het is jammer, aan alle mooie dingen komen een einde, ook hier. Ik heb een hartstikke leuke tijd gehad hier, daar zal ik ook wel aan terug blijven denken. We hebben het goed afgesloten en in een aantal wedstrijden gelukkig nog wat mooi voetbal laten zien. Dat was ook een beetje de opzet. En nu maar afwachten.' Jan Everse sluit, zoals we gewend zijn, af met een grap.

'Normaal gesproken ben ik wat cynischer, maar ik heb me nu dertien weken in moeten houden. Dat kost heel veel moeite kan ik zeggen, want het was hard nodig. Maar ik kreeg net een sms-je van het Nederlands slaapcentrum en die hebben honderdduizend dvd's van deze wedstrijd besteld. Er schijnen een aantal mensen vanmiddag gekeken te hebben, die zijn in een acute coma geraakt. Dit schijnt het nieuwe wondermiddel te zijn.'