Eventuele transfer Nieuwkoop laat nog even op zich wachten'

Binnen Feyenoord is er nog geen eenduidig antwoord over de toekomst van Bart Nieuwkoop bij de club. De 23-jarige rechtsback staat in de nadrukkelijke belangstelling van SC Heerenveen, maar lijkt halverwege de voorbereiding nog niet te weten waar hij aan toe is.

Het helpt daarbij niet dat Nieuwkoop geblesseerd is geraakt op het trainingskamp in Oostenrijk. Momenteel is het rechts achterin bij de Feyenoorders sowieso dun bezaaid, constateert Feyenoord-clubwatcher Dennis van Eersel: "Je hebt St. Juste die daar kan spelen en Nieuwkoop is nu ook weer geblesseerd geraakt."

"Dus als je een rechtsback erbij neemt, dan kan St. Juste ook centraal opgesteld worden. Stam heeft dat ergens wel in zijn hoofd zitten", vervolgt de verslaggever van RTV Rijnmond. Mocht Feyenoord een nieuwe rechtsback halen, dan lijkt de rol van Nieuwkoop (ook met de aanwezigheid van St. Juste) uitgespeeld.

Het kan echter nog wel even duren voordat Feyenoord zich gaat versterken, vermoedt Van Eersel. "Daryl Janmaat wordt genoemd, maar heeft een contract bij Watford en speelt daar veel. Hij wil zelf heel graag terug naar Nederland, maar dat is echt zo'n transfer die in de laatste week gaat rondkomen."

Technisch manager Gerry Hamstra liet drie weken geleden al weten dat de Friezen voor sommige spelers een lange adem moeten hebben. "Er zijn clubs die eerst twee weken willen trainen en kijken wat er gebeurt. De goeien laten zich niet altijd vangen." 

?? | @DennisvanEersel reisde mee met Feyenoord naar Oostenrijk:

????'@Feyenoord heeft een spits en een rechtsback nodig' https://t.co/dVPvfBdkD8

— Rijnmond Sport (@RijnmondSport) 14 juli 2019

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand