Etemadi blijft voorlopig in Emmen

Agil Etemadi vervolgt zijn carrière voorlopig niet in zijn geboorteland Iran. Ondanks belangstelling van onder meer het Iraanse Estil Azin koos de talentvolle doelman voor een langer verblijf bij FC Emmen.

'Ik ben nog maar 22 en sta aan het begin van mijn carrière. Ik moet nu keuzes maken die in mijn belang zijn, maar dan wel voor de langere termijn. De interesse vanuit Iran blijft, dus was het voor mij eenvoudiger om de overgang naar een topclub in Iran uit te stellen. Ik kies op dit moment niet voor het geld, maar voor mijn ontwikkeling', aldus de doelman tegenover VoetbalPrimeur.

De talentvolle doelman van Heerenveen, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor FC Emmen, ging met het maken van de beslissing niet over één nacht ijs.'Ik heb met verschillende mensen gesproken in de afgelopen dagen zoals Foppe de Haan. Hij adviseerde me ook om het seizoen af te maken bij FC Emmen.'

'De interesse uit Iran is er en blijft ook van verschillende clubs. Als de clubs me nu willen hebben kan ik er ook volgend seizoen naar toe. Ik richt me nu eerst op FC Emmen en op mijn eigen ontwikkeling, na dit jaar kijk ik wel verder en ben dan natuurlijk ook afhankelijk van wat Heerenveen met me wil aangezien mijn contract dan afloopt.'

Etemadi hoopt nog altijd op een kans bij Heerenveen maar sluit een vertrek naar Iran ook niet uit. 'Ik speel nu op huurbasis bij FC Emmen om me daar te kunnen ontwikkelen en te bewijzen dat ik komend seizoen een goede optie kan zijn voor Heerenveen. Het is nog steeds mijn doel om eerste keeper te worden bij een club als Heerenveen.'

De grotere kranten van Iran spraken deze week al over de terugkeer van Etemadi naar zijn geboorteland. Dat de doelman ooit als speler terug zal keren naar Iran staat voor hem negenoeg vast. De vraag is alleen wanneer dat gebeurt. Één van de redenen om te spelen in Iran is dat ik op die manier beter de kans krijg me te tonen voor de bondscoach. Het is een geweldig land om als voetballer actief te zijn en één van mijn doelstellingen is om ooit uit te komen voor Iran en dan natuurlijk het liefste op een groot toernooi', besluit de doelverdediger.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand