Espejord wordt hoofdpijndossier: ''Moeten groot gedeelte bijdragen''

Nog één duel kan Runar Espejord theoretisch nog voor Tromsø IL spelen als zijn huurcontract zondag ten einde loopt. Een terugkeer naar SC Heerenveen, waar hij nog een eenjarig contract heeft, lijkt echter voor beide partijen niet meer wenselijk.

Volgens het Noorse Aftenposten zijn beide clubs dan ook opnieuw in gesprek over een langer verblijf van de spits in Noorwegen, maar Tromsø IL beschikt niet over de financiële middelen hem definitief over te nemen. De Friezen willen hem liever verkopen, maar dat zal dan aan een andere club moeten zijn. Voor zover bekend is er echter geen andere concrete interesse voor de spits.

Espejord heeft volgens Nordlys al eerder aangegeven tot het einde van 2021 bij Tromsø te willen blijven. "Als Runar hier komt, zal Heerenveen voor een groot gedeelte moeten bijdragen. Dat is niet volledig onmogelijk", vertelt teammanager Lars Petter Andressen tegenover Aftenposten. De blessuregevoelige spits (25) speelde dit jaar vanwege een hamstringblessure pas één duel voor Tromsø.

Ook in het jaar dat Espejord bij Heerenveen speelde was hij de meeste tijd niet fit. In de winterstop van het seizoen 2019/20 betaalden de Friezen circa een half miljoen euro om hem over te nemen van Tromsø.

Lees meer: