Espejord over toekomst: ''Nog niet echt over nagedacht''

Runar Espejord bereidt zich momenteel met Tromsø IL voor op de start van de Noorse competitie. De 25-jarige spits speelt in elk geval tot de zomer bij zijn oude club en keert daarna in principe terug bij SC Heerenveen.

Vorig jaar kreeg Espejord ongeveer twee maanden om te wennen aan het Nederlandse voetbal, voordat het coronavirus de competitie stillegde. "Hoe het niveau in Nederland was? Laat ik zeggen dat het anders is. Misschien is het niveau van de spelers individueel beter, maar dat betekent niet dat het op alle vlakken beter is", vertelt Espejord in gesprek met Nettavisen.

"Individueel zijn de spelers misschien beter qua techniek, maar de focus op het defensieve en het vinden van een structuur is vergelijkbaar met Noorwegen. Het is iets anders, met zowel positieve als negatieve kanten," vervolgt Espejord, die daar niet verder specifiek op ingaat. Wellicht ook omdat hij nog niet weet waar zijn toekomst na de zomer ligt.

SC Heerenveen en Tromsø IL zijn in gesprek over een definitieve terugkeer, maar dat is nog niet bezegeld. "Ik heb er nog niet echt over nagedacht wat ik wil. Als ik er teveel over zou nadenken, zou ik er moe van worden. Ik ben een type dat niet zvoeel wil nadenken over dat soort dingen voordat het echt moet, ik wil die energie niet verspillen. In theorie keer ik terug, maar we zullen zien wat er gebeurt."

Runar Espejord fikk i fjor proffdrømmen oppfylt med overgang til Heerenveen. Utenlandsoppholdet skulle imidlertid vise seg å bli noe helt annet enn en drøm. https://t.co/IiD1whKMyM

— Nettavisen (@Nettavisen) May 1, 2021

Lees meer: