Espejord deelt contractdetails: ''Geen kosten bij blessures''

SC Heerenveen heeft er een financiële reden bij gekregen om te hopen dat Runar Espejord de komende maanden blessurevrij blijft. Zolang de 25-jarige Noor niet fit genoeg is om te spelen, zullen de Friezen zijn salaris blijven betalen - zo heeft Espejord uit de doeken gedaan.

Dinsdag werd bekend dat Heerenveen hem voor de derde keer op rij gaat verhuren aan zijn oude club Tromsø IL - nu tot het einde van dit kalenderjaar. De Noren lieten op hun officiële website al weten erg blij te zijn met de medewerking van SC Heerenveen en Espejord legt nu zelf uit waarom. Te beginnen moet de spits eerst zelf (opnieuw) een deel van zijn jaarsalaris - circa 200.000 euro - inleveren.

"Het salarisniveau in Noorwegen is niet hetzelfde als in Nederland. Er is wat afgegaan en ook Heerenveen heeft bijgedragen. De overeenkomst is nu volledig 'fair' en meer gebaseerd op prestaties", vertelt Espejord tegenover het Noorse iTromsø. "Of ik ook had ingeleverd voor een andere Noorse club? Nee, maar ik heb niet eens gekeken of dat een mogelijkheid was."

De blessuregevoelige Espejord weet tenslotte zelf ook hoe zijn marktwaarde momenteel is. "TIL heeft geen kosten aan mij als ik geblesseerd ben, en ik verdien meer als ik speel. Het kost hun niet veel als ik niet speel, maar ik wel wel spelen", benadrukt de Noor. "Ik heb dit nu al duizend keer gezegd, maar het belangrijkste is nu om m'n lichaam op orde te krijgen."

Espejord is overigens dichtbij zijn rentree nadat een hamstringblessure hem maanden aan de kant hield.

Interessant samtale med Runar Espejord om forlengelsen av lånet, og vilkårene i den. Og han spiller trolig allerede på søndag. https://t.co/haty0CGs1J

— Rune Robertsen (@RuneRoberts1) July 28, 2021

Lees meer: