Erald Krasniqi: " Elke speler luistert heel aandachtig naar ze"

Erald Krasniqi
Erald Krasniqi Foto: © Screenshot SC Heerenveen

Erald Krasniqi stapte in de zomer van 2022 over van AZ naar de jeugdopleiding van SC Heerenveen. De Albanees jeugdinternational ziet dat de nationale ploeg van zijn land in de lift zit en dichtbij plaatsing voor het EK van 2024 in Duitsland is.

"We zijn bijna zeker van het EK", begint Krasniqi in de Leeuwarder Courant. "Albanezen hebben een ongekende passie voor het voetbal. Ze leven enorm met de nationale ploeg mee. Dat is echt onvergelijkbaar met Nederland. Een paar jaar geleden waren veel spelers afkomstig van Albanese clubs. Nu voetbalt de meerderheid buiten Albanië. Veel jonge spelers vertrekken op jonge leeftijd naar het buitenland. Dat werpt nu zijn vruchten af."

Daarnaast benoemt Krasniqi de aanwezigheid van bondscoach Sylvinho en assistent Pablo Zabaleta. "Ze speelden vroeger bij onder meer FC Barcelona en Manchester City en hebben veel status", gaat de aanvallende middenvelder verder. "Dat merkte ik ook toen ik de vorige interlandperiode met de nationale ploeg mocht meetrainen. Elke speler luistert heel aandachtig naar ze."

Ook wordt er volop geïnvesteerd in de faciliteiten van het Albanese voetbal. Zo speelde Feyenoord de finale van de Conference League in hoofdstad Tirana. "Albanië wil een rol van betekenis spelen in Europa. Het EK wordt gespeeld in Duitsland, waar veel Albanezen wonen. Het wordt, als wij ons voor het EK plaatsen, een groot feest", aldus Krasniqi.

Lees meer:
0 reacties