'Er staat geen straf op helder nadenken als je een voetbalclub leidt''

Hoewel Gaston Sporre goed terugkijkt op zijn tijd als interim-bestuurder bij SC Heerenveen, was zijn vertrek bij de club destijds toch wat abrupt. Het er doorheen drukken van de huidige bestuursconstructie was daar een van de redenen voor. Sporre: "Dat nieuwe bestuursmodel is niet ons plan geweest. Ik heb daar indertijd ook mijn grote zorg over uitgesproken."

In gesprek met Sport Knowhow XL gaat Sporre in op die - eveneens - roerige tijd in Friesland. "Er werd gekozen voor een model met tien man in een stichtingsbestuur en nog eens zeven man in een directie die dan ook nog eens de modieuze Engelse naam one-tier-board meekreeg. Dan heb je dus zeventien mensen die zich allemaal over die voetbalmaterie gaan buigen. Dat wordt een grote babbelbox."

"Ik heb voorspeld dat het mis zou gaan en dat is nu ook wel uitgekomen," stelt Sporre. "Dat model was een miskleun en verre van een voorbeeld voor de rest van Nederland, zoals toen werd geroepen. Ik heb altijd gezegd dat er geen enkele straf staat op helder nadenken als je een voetbalclub leidt, maar dat is daar toen niet gebeurd."

Sporre merkte dat emoties grote invloed had op mensen binnen de club. "Het was revolutie. Je ziet dat sportbedrijven nog een grote mate aan professionaliteit missen. Er wordt vaak erg druk vanaf de straat meegeregeerd. Dat zie je nu ook bij Ajax."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand