'Er moest een tweede spits bij en die is er nu niet gekomen''

Dat SC Heerenveen (en met name Jens Odgaard) momenteel veel moeite hebben met scoren, kan niet alleen trainer Johnny Jansen worden aangerekend. De trainer blijft vertrouwen houden in Odgaard omdat het gehaalde alternatief (Runar Espejord) nog steeds niet fit is.

Dat SC Heerenveen nog steeds 'krap' in de spitsen zit, valt indirect ook technisch manager Gerry Hamstra te verwijten. "In de winterstop moest en zou er een spits bij komen bij Heerenveen", merkt sportverslaggever Andor Faber op in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Die (spits) hadden ze al gehaald met Espejord, want die noodzaak was er gewoon, dat heeft de eerste seizoenshelft wel laten zien."

"Maar dan haal je dus een spits die er nog niet staat, die nog niet fit is. Dan had je of gewoon een jongen moeten huren of een andere spits erbij gemoeten. Het kan nu gewoon niet, want Espejord is nog lang niet fit als je het zo hoort", vervolgt Faber, die Jansen vorige week nog hoorde zeggen dat Espejord 'last blijft houden van pijntjes' en dat ze 'voorzichtig met hem moeten zijn.'

"Of dit kritiek is op Hamstra? Ja, als je het zo wilt noemen. Er moest een tweede spits bij en die is er nu dus niet gekomen want Espejord is nog lang niet fit. Rein Smit is blijkbaar ook nog niet in staat om het te doen", aldus Faber tot besluit.

Lees meer: