"Er is geen Fries waarmee men zich kan identificeren bij Heerenveen"

Abe Lenstra Stadion
Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen heeft maandag afscheid genomen van Johnny Jansen als hoofdtrainer. Volgens Robin Jongmans van De Telegraaf is er een zorgelijke situatie ontstaan binnen SC Heerenveen.

"Het terzijde schuiven van Jansen betekent dat de volgende clubman is weggebonjourd. Op de Friese burelen zou de bonte verzameling topfunctionarissen van buiten Friesland heus wel weten hoe ze de club weer op de rit krijgen. Maar wat daarbij al jaren wordt vergeten, is dat de binding met het ooit zo sterke merk Heerenveen wordt weggevaagd", schrijft Jongmans in De Telegraaf.

"Als schoolmeesters die hun krijtbord schoonvegen, verdwijnen seizoenkaarthouders en sponsoren van het toneel. Waarom?", vervolgt hij. "Er is geen Fries meer waarmee men zich kan identificeren, waarmee men het idee heeft dat de club vooruit wordt gestuwd vanuit een clubhart."

Drie jaar geleden had volgens Jongmans het kantelpunt kunnen zijn. "Toen werden Riemer van der Velde, Foppe de Haan en Gertjan Verbeek de deur gewezen, toen zij met nog drie anderen een plan presenteerden om te club te reanimeren. De gezamenlijke noodkreet was na een opzichtig toneelstuk van algemeen directeur Cees Rozemond aan dovemansoren gericht."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand