Elyounoussi voor vier jaar naar TSG Hoffenheim

Tarik Elyounoussi heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij TSG Hoffenheim. Na zijn mislukte avontuur in Heerenveen keerde de inmiddels 25 jarige aanvaller terug naar Noorwegen. Na een sterke periode bij Fredrikstad en Rosenborg heeft Elyounoussi nu een contact in de Bundesliga afgedwongen.

Elyounoussi kwam in 2008 met hoge verwachtingen naar Friesland. De als zeer talentvolle bestempelde aanvaller kon echter onder verschillende trainers geen basisplaats afdwingen waardoor hij uiteindelijk terug naar zijn thuisland ging.

De Noor heeft vooral afgelopen seizoen van zich laten spreken. In 22 officiële duels voor Rosenborg scoorde hij twaalf keer. Momenteel is hij topscorer in de Noorse Liga met zes doelpunten uit twaalf wedstrijden. Voor de nationale ploeg vond Elyounoussi in 21 optredens zes keer doel.

Hoffenheim, dat maar net degradatie uit de Bundesliga wist te voorkomen ziet veel potentie in de aanvaller. 'Tarik is technisch goed, heeft loopvermogen en kan voorin op verschillende posities uit de voeten', aldus Hoffenheims technisch directeur Alexander Rosen op de clubsite.

Lees meer: