Elyounoussi in gesprek met Frederikstad

PRIMEUR (NL) - Frederikstad FK gaat veel in het werk stellen om oud-speler Tarik Elyounoussi terug te halen naar de Noorse havenstad. 'Er is nog een lange weg te gaan. We hebben het nog niet over bedragen gehad, maar alleen wat losse gesprekken gehad met zijn zaakwaarnemer', zegt technisch directeur Joacim Jonsson in het Noorse Frederiksstad Blad.

Jonsson verwacht overigens niet dat dat het makkelijk zal worden Elyounoussi terug te lokken. 'Maar als het zover komt, zullen we alles doen wat in onze macht ligt. Hij is een jongen met een enorme aantrekkingskracht op sponsors, is opgegroeid bij onze club, maar het belangrijkste is dat hij een zeer goede voetballer is.'

Maar voordat Frederikstad serieus over Elyounoussi kan nadenken zal het promotie moeten afdwingen naar de Tippeligaen waaruit het vorig jaar degradeerde. Op dit moment staan er voor komend seizoen dertien contractspelers op papier. Afhangend van de competitie waarin gespeeld wordt zal er een transferbudget worden opgesteld.

Tarik Elyounoussi mag bij Heerenveen ondanks een doorlopend 2,5-jarig contract waarschijnlijk transfervrij vertrekken. Naast Frederikstad FK zouden er ook nog andere Noorse en Zweedse clubs geïnteresseerd zijn. De transfermarkt gaat op maandag 1 januari weer open.

Lees meer: