Elyounoussi: 'Ik ben er nu klaar voor'

Tarik Elyounoussi kijkt uit naar een nieuwe start bij SC Heerenveen. De Noor, die vorig seizoen voor een bedrag van ruim drie miljoen euro overkwam van Frederikstadt FK, speelt op dit moment op huurbasis voor Lillestrøm SK. Hij keert eind juni weer terug naar Friesland. 'Ik ben er nu klaar voor', vertelt de aanvaller vrijdag op het digitale thuis van SC Heerenveen.

De aanvaller kon vorig seizoen onder zijn landgenoot Trond Sollied niet brengen wat er van hem werd verwacht. De Noor is blij dat hij tijdelijk de overstap kon maken naar Lillestrøm. 'Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen. Bij Heerenveen zat ik op een dood spoor. Ik speelde niet en voelde me ongelukkig.'

Bij de huidige nummer vier van de Noorse competitie presteert Elyounoussi uitstekend. 'We hebben afgelopen weekend gelijkgespeeld tegen Brann, anders hadden we derde gestaan', gaat hij voort. 'We spelen de komende weken nog tegen Odd Grenland en Molde. Daar liggen mogelijkheden, dus misschien stijgen we wel weer een plaats op de ranglijst.'

De nieuwe trainer voor volgend seizoen, Ron Jans, sprak inmiddels met de aanvaller. 'We hebben een goed gesprek gehad', vertelt Elyounoussi. 'Hij weet wat ik kan en wat voor type speler ik ben. Daaruit blijkt dat hij het in me ziet zitten. Dat is erg belangrijk voor me. Bij Heerenveen heb ik drie verschillende trainers gehad, dat is een van de redenen geweest dat ik nooit heb kunnen laten zien waar ik werkelijk toe in staat ben.'

Elyounoussi: 'Ik voel me goed en heb weer plezier in voetbal. Dat moet ik in de oefenwedstrijden en tijdens de trainingen ook uitstralen. Bovendien weet ik nu wat me te wachten staat. Het zal deze keer een stuk makkelijker worden om me aan te passen. Ik kijk uit naar een nieuwe start bij Heerenveen.'

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand