Elyounoussi: 'Het wordt een goed seizoen'

Tarik Elyounoussi keert voor het komende seizoen terug naar Friesland. De aanvaller kwam sinds februari op huurbasis uit voor Noorse Lillestrøm SK. 'En dat was een verstandig besluit,' zo blikt de Noor terug op de officiële clubsite. In zijn geboorteland veranderde Elyounoussi van positie in het veld. Hij ging de rechterkant bezetten.

'Die positiewisseling pakte erg positief uit. Ik voelde me goed op de rechterflank. Het vertrouwen was terug en ik kreeg weer plezier in het voetballen. Dit resulteerde in een aantal doelpunten en in goed spel,' aldus de jonge aanvaller. 'Mijn terugkeer in Heerenveen zie ik als een nieuwe kans. Er is een nieuwe trainer, dus ook een nieuwe kans voor mij om me te bewijzen.'

'Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken, al valt er tijdens de training natuurlijk nog wel het één en ander te verbeteren. Het is bovendien fijn om te weten dat de trainer vertrouwen in mij heeft. Dat heb ik vorig jaar enorm gemist. Ik sprak weinig met de vorige trainers. Dat vond ik erg lastig,' maar dat is inmiddels veranderd: 'Ik heb al wel veel met Jans gesproken.'

'Dat heeft voor vertrouwen gezorgd. Ik heb onder andere met de trainer besproken op welke posities ik uit de voeten kan. Dat zijn er eigenlijk drie: links- of rechtsbuiten of op de nummer tien positie. Al maakt het me in principe niet uit waar ik speel. Als ik maar speel,' zo vindt de 22-jarige aanvaller.

'De fans hebben de echte Tarik Elyounoussi nog niet gezien. Ik hoop dat dit mijn seizoen wordt. Het plezier is terug en er is een nieuwe coach. Het wordt een goed seizoen,' aldus de met vertrouwen kijkende Elyounoussi.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Volendam
20:00
SC Heerenveen
zo
3/03
SC Heerenveen
14:30
PEC Zwolle
zo
10/03
NEC
16:45
SC Heerenveen
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Utrecht 22 -2 29
10 PEC Zwolle 22 -3 27
11 Almere City 22 -15 27
12 SC Heerenveen 22 -10 25
13 Fortuna Sittard 22 -17 24
14 Heracles Almelo 22 -23 22
15 Excelsior 22 -10 21
Bekijk de hele stand