Elyounoussi: ''Het waren een stelletje egoïsten''

Dat Tarik Elyounoussi geen gelukkige tijd kende in Heerenveen is inmiddels bekend. De speler kwam in 2008 met hoge verwachtingen naar Heerenveen maar maakte die nimmer waar. Inmiddels speelt de Noor bij Hoffenheim waar hij zijn gal uitspuwt over zijn periode in Friesland. "Het waren een stelletje egoïsten. Ik kom uit een hechte en liefdevolle familie en had een veilige omgeving nodig, maar ik wist niet wat de coaches daar met we wilden."

De vleugelaanvaller zag drie coaches voorbij komen in Friesland maar onder geen enkele wist hij door te breken. "Na een tijdje begon ik te twijfelen aan mezelf en verloor ik mijn zelfvertrouwen," aldus Elyounoussi in tegenover het Noorse Dagbladet. "Ik wilde naar huis. Ik herinner me dat vrienden en andere mensen zeiden: 'Blijf in Heerenveen. Je zult keihard geld cashen.' Ik was kwaad. Ik geef niet om geld. Ik wilde gewoon voetballen, dat is waar ik van hou."

Hoffenheim
In Hoffenheim lijkt de dribbelaar zijn plek wel gevonden te hebben: "Hier zijn ze erg aardig. Ik geniet er echt van. Het voelt het alsof ze allemaal het beste met me voor hebben." Elyounoussi maakte afgelopen zaterdag zijn debuut voor Hoffenheim. De vleugelaanvaller kwam 70 minuten in actie in de DFB-Pokal wedstrijd tegen SG Aumund-Vegesack. Die wedstrijd wist Hoffenheim met 9-0 te winnen. Elyounoussi scoorde niet.

Lees meer: